Zihinsel Engelli Çocuklara Modern Eğitim Yöntemleri Şart!

blog

Zihinsel engelli çocuklar içerisinde bulundukları özel durum dolayısıyla eğitim süreçlerinde özel ilgi ve alaka ihtiyacı duyan çocuklardır. Eğitim süreçlerinde karşılaştıkları uyaranlara, ortalamadan daha çok ya da daha az tepk iverecek olmaları dolayısı ile zihinsel engelli çocukların eğitmenleri, bu eğitimi verecek kadar bilgili olmalıdır.

Zihinsel engelli çocuklara verilecek eğitimin yöntemlerinin iyileştirilmesi konusunda her yıl çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar eğitim bilimi uzmanları ve psikologlar tarafından yoğun olarak yürütülmektedir. Yapılan çalışmalarda sürekli olarka yeni eğitim yöntemleri ile daha verimli dönütler almak hedeflenmektedir. Zihinsel engelli çocukların kişisel bakımları ile ilgili temel becerilerinden sosyal ve dilsel becerilerine doğru uzayan eğitim yolunda, özel yetenekleri olan çocukların yeteneklerinin geliştirilmesi gibi uygulamalar da bulunmaktadır. Eğitmenler tarafından çocukların karakterleri tanındıkça ve bu karakterler ile eğitmenlerin uyumu sağlandıkça, imkansız olan hiç bir şey yoktur. Yapılması gereken tek şey karakterlerin farklılığını bir zenginlik olarak görmektir.

Farklı Renkler Farklı Yetenekleri Doğurur

Zihinsel engelli çocukları bir gökkuşağının farklı renkleri olarak düşünmek mümkün. Onların bir alanda görece daha gelişmemiş olan yetenekleri başka bir alanda çok gelişmiş yetenekleri olması anlamına gelebiliyor. Bizler Elazığ İdeal Özel Eğitim Rehabilitasyon ve Fizik Tedavi Merkezi olarak, bu örtülü yeteneklerin ortaya çıkarılarak çocuklardaki başarı duygusunun gelişmesini size ve çocuklarınıza borç biliyoruz. Bizim için her çocuk özeldir.