Rehabilitasyon İle Zihinsel Engelli Çocuklara Kazandırılabilecek Yetenekler Nelerdir?

blog

Özel eğitim rehabilitasyon merkezlerine gitmek, zihinsel engelli çocukların eğitim süreçlerini hem daha sancısız, hem daha verimli hem de daha mutlu hale getirmektedir. Bundan dolayı özel eğitim rehabilitasyon merkezleri şiddetle önerilen merkezlerdir. Sizin de çocuğunuz, ya da herhangi tanıdığınız bir yakınınız zihinsel engelli ise, mutlaka yakınlarına rehabilitasyon merkezi tavsiye ediniz. Çünkü bu tür merkezler ebeveynlerin eğitim almadıklarından dolayı çocuklara kazandıramayacakları bazı becerilerin kazandırılmasını sağlar. Peki, özel eğitim rehabilitasyon merkezleri aracılığı ile zihinsel engelli çocuklara kazandırılabilecek yetenekler nelerdir? Dilerseniz bu yetenekleri beraber inceleyelim.

  • Dil ve iletişim becerilerinin kazandırılması, bireyin sosyal hayatı içinde kullanabileceği becerilere sahip olmasını sağlar ve yaşamını kolaylaştırır.

  • Okuma ve dil becerilerinin kazandırılması sayesinde zihinsel engelli bireyler temek ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeye eriştikten sonra okuma ve yazma gibi kompleks görevleri de yerine getirebilir hale gelirler.

  • Bilimsel ve etkileyici düşünme becerisinin kazandırılması sayesinde, zihinsel engelli bireyler ufak oyunları oynayabilir hale gelir, zamanla kompleks yetenekler geliştirirler.

  • Eleştirel düşünme becerisinin kazandırılması sayesinde bireyler günlük hayatlarında karşılarına çıkan durumların muhakemesini yaparlar ve bu sayede yaşamlarını ve yaşamlarında bulunan uyaranları daha rahat benimserler.

  • Özgünlük becerisinin kazandırılması sayesinde bireyler daha kişisel bir yaşam sürmeye başlarlar ve zaman geçtikçe zihinsel engelli oldukları anlaşılmayacak derecede yetenekleri gelişmiş olur.

Elazığ İdeal Özel Eğitim Rehabilitasyon ve Fizik Tedavi Merkezi, öğrencilere tüm bu becerilerin kazandırılması için çabalamaktadır.