Özel Rehabilitasyon Merkezleri İle Kaliteli Eğitim Mümkün Mü?

blog

Zihinsel engelli çocukların eğitim süreçleri özel rehabilitasyon merkezleri merkezleri tarafıdnan yönetilmektedir. Bu çocuklara öncelikle kişisel bakımlarını kendileri yapabilecek kadar beceri geliştirme dersleri, sonrasında dil becerisi ve sosyal iletişim becerisi dersleri, daha sonrasında ise bu eğitimler dolayısıyla ortaya çıkan yetenek ve yönelimleri doğrultusunda alan dersleri verilmektedir.

Özel rehabilitasyon merkezleri standart ilkokul ve orta okulladan daha temel eğitim vermeleri ve sınıf ortamlarının zihinsel engelli çocukların hassasiyetleri göz önünde bulundurularak tasarlanmaları ile ayrılmaktadır. Özellikle bina içi ve bina etrafı yapılanmasının zihinsel engelli çocukları tehlikeye atabilecek ya da onları rahatsız edebilecek detaylardan kaçınılarak tasarlanması, özel rehabilitasyon merkezlerinin en önemli özelliklerinden bir tanesidir. Örneğüin rehabilitasyon merkezlerinin ve zihinsel engellilere özel eğitim kurumlarının sınıflarında açıkta toplu iğne, makas gibi kesici aletler bulundurulmaz. Bunun sebebi zihinsel engelli olan kişinin kendine bilmeden zarar verme ihtimalinin bulunmasıdır.

Zihinsel engelli çocuklara kaliteli eğitimin verilmesinin tek koşulu onlara özel olarak eğitim süreci ve iç dekorasyonu tasarlanan özel rehabilitasyon merkezleridir. Ne var ki her özel rehabilitasyon merkezi zihinsel engelli çocuklara gerekli özeni göstermeyeiblmektedir. Bundan dolayı devlet tarafından bu merkezlerin belli aralıklar ile kontrolü yapılmaktadır. Elazığ İdeal Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak bizler, çocuklarınızı çocuklarımız gibi görerek onlara gerekli özen ve önemi son noktasına de göstermekteyiz.